Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović sinoć je u centralnom dnevniku na Fejs televiziji kazao da se Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD, upustio u neke opasne vode i da njegova politika koju vodi ne može donijeti dobro Republici Srpskoj.

Šarović je za Fejs televiziju rekao da ne zna da li Dodik “ruši” Vučića, ali nešto ima, nešto se događa.

– Na otkrivanju spomenika Dodik je bio tužan, nije bilo zagrljaja, ljubljenja. Nešto se šuška. Špekulira se da se Dodik miješao u izbor novog patrijarha, to se priča i u RS i u Srbiji. Ušao je u neke vode u koje ne bi trebao ulaziti – kazao je Šarović.

Rekao je da onaj ko ima ambicije da vodi RS mora imati dobre odnose s Beogradom i Crkvom.

– Ne može neko u RS pobijediti ako ga po ramenu tapšu Amerikanci. Morate sa Srbijom imati pristojne odnose – kazao je Šarović, navodeći da je on uvijek pokušavao da ima dobre odnose sa vlastima u Beogradu.

Pozicija Dodika, kaže Šarović, je bila dobra zato što je imao i dobar odnos sa SPC, prenosi Avaz.

– Mislim da se precijenio da je njegova snaga veća nego što jeste i da može kreirati šire odnose. Ja mislim da on to ne može i da je njegov okvir ovo – kazao je Šarović, dodajući da nije dobra Dodikova politika “pesnice” za RS te naglasio:

– Bila bi velika korist da Dodik padne. Biranje novog patrijarha je kao fetiš, moramo to poštovati. Vrhunski skandal je da se lider političke stranke u to miješa, to je udar na temelje srpskog naroda.

Miješanje u izbor patrijarha je, kaže Šarović, kao da ruku stavljate u vatru.

On je rekao da dolaze bolji dani za opoziciju u RS i da se može očekivati preuzimanje Vlade u NSRS prije izbora. Šarović kaže “da se SNSD kruni brže nego što smo mislili i da opozicija ima velike šanse da pobijedi na sljedećim Opštim izborima 2022. godine.

– Puno je nezadovoljnih i sve što se događa ništa nije slučajno. Era apsolutne vlasti Dodika je na izmaku, uskoro će biti prošlost, sprema se mnogo toga drugačijeg – kazao je Šarović.

Izvor: Srpskainfo