“Gradonačelnik se nije izvinio”, kazala je to danas aktivistkinja za ljudska prava osoba sa invaliditetom Ana Kotur Erkić reagujući na izjavu Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke.

Naime, Erkićeva je nedavno kazala da je Stanivuković svojom izjavom “Jesam zauzet, ali nisam oduzet” uvrijedio osobe sa invaliditetom, ali i ponizio sve djevojke.

Gradonačelnik se danas oglasio tim povodom i rekao da se izvinjava zbog svoje  izjave, ističući da nije imao druge namjere, osim da se našali.

Ubrzo je uslijedila i reakcija Erkićeve.

“Gradonačelnik BL nije se izvinio. Samo je iskoristio priliku da nacrta metu ljudima koji su ukazali koliko je pogriješio, slijedeći upravo ono što, načelno osuđuje. Školovala sam se iz (poluslovnih) objekata, u kojima je više hladno i mokro nego toplo, iznajmljenih za više nego što vrijede, od radničke plate i penzije iz prošlog sistema, s leđa i ruku čovjeka koji 26 godina nema dom. I jedino u šta vjerujem je znanje, pravo i neodustajanje. Sad mi duguje, lično – izvinjenje za svrstavanje u “zaštitu kriminala”, jer to ne optisujem na “ljutnju zbog kriminala”, budući da sam teže hodajući dokaz koliko je margina teška, savladiva i u krajnjem – koliko poštenje na istoj toj margini – košta”, napisala je Ana Kotur Erkić na Twitter-u.

Izvor: Banjaluka.net