Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluke izjavio je danas za “Nezavisne” da se ne plaši najavljenih krivičnih prijava od strane Draška Stanivukovića, gradonačenika Banjaluke.

On tvrdi da su poslovi za koje ga Stanivuković proziva “čisti da čišći ne mogu biti”.

Ćućuna je Stanivuković optužio za preplaćen posao na izgradnji ograde za jedan od objekata Civilne zaštite, kao i za sumnjive aktivnosti u vezi s čišćenjem rijeke Crkvene.

Što se tiče ograde, Ćućun, s druge strane tvrdi da se iz dokumentacije može vidjeti da je procedura obavljena u skladu s Zakonom o javnim nabavkama, da je vrijednost posla bila 102 hiljade maraka, a da je na kraju posao urađen za manje od 80 hiljada maraka.

Što se tiče čišćenja korita Crkvene, tvrdi da je Stanivuković pokazao neznanje jer ne razlikuje vode prve kategorije, u koje spadaju rijeke Vrbas i Vrbanja, i druge kategorije, u koju spada Crkvena, te da tog razloga nije bila potrebna saglasnost Voda, kao što to tvrdi Stanivuković.

“Ono što nas nakon današnje pres konferencije sve treba da zabrine je da je gradonačelnik počeo da presuđuje. U redu je da sumnja da nešto nije dobro, pa da se provjeri, ali opasno je kada počne javno da presuđuje”, kaže Ćućun.

(Nezavisne)