Privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” je, zbog epidemiološke situacije, večeras imala svoje reportažno izdanje, budući da je snimljeni materijal prikazan na više TV stanica, umjesto tradicionalnog okupljanja učesnika na Kozari.

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić najavila je ranije da će snimljeni materijal biti emitovan upravo u terminu kada se ova manifestaija odvijala 14 godina unazad.

Reportaža je obuhvatila četiri segmenta manifestacije, a to su planinarski marš, ski-kup, gastro-prezentacije i sportske aktivnosti.

Članovi Kluba ekstremnih sportova “Albatros”, Izviđačkog odreda “Dr Mladen Stojanović”, Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar”, lovačkih udruženja “Previja” iz Lamovite i “Srndać” iz Omarske, te profesori Ugostiteljsko-ekonomske škole iz Prijedora govorili su o svojim iskustvima tokom prethodnih godina učešća na manifestaciji “Dani zime na Kozari”.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je na kraju ove reportaže uputio poziv građanima Prijedora i potkozarskih opština i budućim gostima da posjete Kozaru, kao svojevrsnu vazdušnu banju bogatu prirodnim ljepotama i čistim planinskom vazduhom.

– Unapređenjem i proširenjem ponude Kozare grad Prijedor će i dalje pružati podršku razvoju turizma na ovom području –  izjavio je Pavlović.

Snimanje ovog video-materijala, povodom 15. “Dana zime na Kozari”, organizovala je Turistička organizacija grada Prijedora, koja je ujedno i organizator ove manifestacije uz podršku grada.

Autor: SRNA/RTRS