Iako je pompezno najavljivao da će “Tim za reviziju” Gradske uprave iznijeti brojne kriminalne radnje prijašnje vlasti, banjalučki gradonačelnik danas se najviše bavio bilbordima. Kaže da većina njih u gradu nije registrovana, a nije plaćena ni komunalna naknada.

“Ide krivična prijava protiv načelnika komunalne policije. U Banjaluci ima 372 bilborda koja je identifikovala nova poštena komunalna policija od čega je 159 lažno postavljenih. Ne plaćaju komunalnu naknadu”, rekao je Draško Stanivuković.

Da li je i kako to moguće, od šefa Odjeljenja komunalne policije Milenka Letića danas nismo mogli da čujemo, jer se nije javljao na naše pozive. Oglasio se zato bivši gradonačelnik. I protiv Igora Radojičića je Stanivuković najavio prijavu jer je, kako kaže,  potpisivao neke od spornih dokumenata.

Današnja konferencija za medije je, kaže Radojičić, nastavak političke kampanje, sa vrlo malo prava.

“U danas pomenutim temama nemam nikakve krivične odgovornosti i ako neko i podnese prijavu, a nije i dalje jasno za šta, dokazaću da je laž. Onda su moguće i kontra prijave za lažno prijavljivanje krivičnog djela.  Neka institucije rade svoj posao, a dokazaću u svakoj situaciji da sam radio zakonito i u najboljoj namjeri i najbolje razvojnom periodu Grada”, poručuje Radojičić.

Optužio je Stanivuković danas šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluke. I to  za preplaćen posao na izgradnji ograde za jedan od objekata Civilne zaštite, kao i za sumnjive aktivnosti u vezi s čišćenjem rijeke Crkvene. Još jednom je mladi gradonačelnik dokazao da ne poznaje propise. Tako na optužbe odgovara Ćućun.

“Kroz proces javne nabavke ugovorena je cijena od 102 hiljade maraka, a krajnja cifra ukupno je potrošeno oko 80 hiljada maraka. Što se tiče posla koji navodi oko čišćenja crkvene tu nije bilo projekta, to je čišćenje, prema tome nema ni nadzora”, rekao je Ćućun.

Bilo kakav Tim za reviziju gradske uprave Banjaluka, mimo postojeće Jedinice interne revizije, nije zakonit – saopšteno je još ranije iz Ministarstva finansija Republike Srpske. Zakon kažu, ne poznaje osnivanje Tima za reviziju i na osnovu toga ne postoji naša nadležnost nad istim.

Stanivuković se pravdao – tim se neće baviti revizijom, nego će imati savjetodavnu ulogu, što danas nije bio slučaj.  U Timu za reviziju se, paradoksalno, nalazi samo jedan ovlašteni revizor.

Izvor: ATV