Narodni poslanik Željko Babić šokiran je današnjom odlukom Predsjedništva SDS da ga isključi iz stranke.

On u izjavi za Srpskainfo ističe da se danas trebao sastati sa zamjenikom predsjednika SDS Milanom Radovićem i članom Predsjedništva stranke Nemanjom Vasićem kako bi razgovarali o njegovim nedavnim javnim istupima u kojima je otvoreno govorio o problemima u SDS.

Umjesto dogovorenog sastanka sačekalo ga je isključenje iz stranke o čemu ga niko nije obavijestio.

Babić ističe da je iznenađen isključenjem kao i razlozima zbog kojih je isključen iz SDS, ističući da se njegove izjave nisu razlikovale od onih koje javno iznosi načelnik opštine Teslić Milan Miličević i poslanik SDS Davor Šešić.

– Moje izjave za medije u skladu su sa izjavama Miličevića i Šešića, pa se postavlja logično pitanje zašto Predsjedništvo SDS i njih nije isključilo – upitao je Babić.

Na pitanje kako će ubuduće djelovati u parlamentu Srpske, Babić ističe da će o tome naknadno donijeti odluku.

Iznenađen je kaže i raspuštanjem Opštinskog odbora SDS Laktaši. Ističe da je 27. januara ove godine na sastanku Opštinskog odbora SDS Laktaši podnio istavku na sve funkcije u toj stranci.

– To podrazumijeva ostavku na mjesto predsjednika Opštinskog odbora, te člana Izvršnog odbora stranke. Po Statutu, opštinski odbor trebalo je da se izjasni o mojoj ostavci, što se nije desilo – kaže Babić.

On podsjeća da status nalaže i da opštinski odbor u postojećem sazivu nastavlja neometano do funkcioniše, do održavanja vanredne sjednice Skupštine Opštinske Organizacije,  na kojoj se bira samo novi predsjednik opštinskog odbora, i time se kompletira rukovodstvo opštinskog odbora.

– Pitam Predsjedništvo SDS i Mirka Šarovića, po kom osnovu su raspustili opštinski odbor SDS u Laktašima, koji je na prethodnim lokalnim izborima, osvario rast, čime ne može da se pohvali većina opštinskih odbora u Republici Srpskoj. Detalje o tome iznijeću na konferenciji za novinare, koju ću sutra zakazati – poručio je Babić.

Izvor: Srpskainfo