Odlični rok muzičari s prostora bivše Jugoslavije udružili su snage na novoj pjesmi “Life Inflicts”, koja će biti snimljena na engleskom jeziku i za američko tržište.

Na ovoj pjesmi sarađuju odlični Igor Paspalj iz Prijedora, dobitnik priznanja Gitarista godine po izboru najprestižnijeg svjetskog magazina posvećenog gitari Guitar World i Guitar Player, Dejan Đurković, lider benda „Srčani udar“, Lana Škrgatić iz benda C.U. R. E, te Žanil Tataj Žak, muzičar i producent, koji je bio i pjevač “Divljih jagoda”.

– Sudbina nas je spojila na pjesmi “Life Inflicts”. Do saradnje je došlo preko zajedničkih prijatelja. Pjesma je poput sjajnih rockerskih 80-ih godina i siguran sam u njen uspjeh, ne samo na američkom tržištu, nego i u Evropi. Snimio sam svoje dionice i poslao Dejanu. Naša saradnja je dokaz da muzika spaja širom svijeta. Naš region uvijek je imao vrhunske muzičare i pjevače, a kvalitet dokazuju na svim stranama svijeta. Kada je u pitanju bend “Srčani udar” i njihov lider Dejan Đurković još se nismo lično upoznali, ali kao da se znamo godinama. Njihova zajednička pjesma s Alenom Islamovićem „Trideset kvadrata“ za mene je jedna od najboljih. Super bi bilo da nakon pjesme “Life Inflicts” imamo i zajedničke nastupe. Naravno, ako se u svijetu smiri situacija s virusom korona i počnu se održavati koncerti – kaže Paspalj.

Dejan Đurković, lider “Srčanog udara”, idejni je tvorac ovog muzičkog projekta, te autor teksta i muzike za “Life Inflicts”. Ostali muzičari uključeni u njeno nastajanje su svojim odsviranim dionicama, aranžmanima, upotpunili finalni ambijent pjesme kao koaranžeri.

FOTO: SRČANI UDAR/YOUTUBE/SCREENSHOT/RAS KOMBO
FOTO: SRČANI UDAR/YOUTUBE/SCREENSHOT/RAS KOMBO

Pjesma je miksana u Đurkovićevom studiju “Dynamic Productions” u Kanadi, a snimana u četiri različita tonska studija. Premijera spota i pjesme planirana je za kraj februara 2021. godine.

– Ovo je projekat nevezan za “Srčani udar”, gdje se sastalo nekoliko fenomenalnih muzičara u želji da pokušaju da naprave nešto van svojih standardnih granica. Ovo je još uvijek projekat bez “brenda” ili nekog zvaničnog imena benda, a učesnici su isključivo dali fokus samoj pjesmi. Pjesma govori o životu, buntu protiv bilo čega nametnutog, o ludilu ili stanju svijesti u koje je zapala planeta tokom posljednjih godinu dana, ali je i dalje veselog karaktera, s jakom porukom da sreća počinje od nas, bez obzira na spoljašnji uticaj okolnosti života. S Igorom Paspaljem sam počeo saradnju posredstvom Zorana Đurića, organizatora koncerata iz Banjaluke, koji nas je spojio. Igor je nedavno proglašen najboljim gitaristom na svijetu, a na ovoj numeri je odsvirao neki “divlji” solo, s obzirom da je pjesma planirana prvenstveno za američko tržište – kaže Đurković.

Dodaje da je, s obzirom da su svi učesnici projekta rasuti po svijetu, režija spota prepuštena svakom ponaosob, da ispolji svoju viziju.

Izvor: Srpskainfo