Ne znam za vas, ali meni od nedjelje ne silazi osmijeh sa lica. Ako ništa drugo, onda ovaj novi gradonačelnik Draško Stanivuković baš zna biti zabavan.

 

 

 

 

Sve je toliko postalo blesavo u priči o bilbordima i Ćućunu XIV da, kad god otvorim neki portal, prostruji mi odmah misao “uhvati zeca” i smijeh krene, znate, onako sam od sebe.

Da me neko gleda sa strane rekao bi – Bože, sam se sebi smije kao “budala na brašno”.

Za neupućene, Ćućun XIV je bivši šef Civilne zaštite Mladen Ćućun kojeg je, eto, Stanivukovic uhvatio, kako kaže, u teškom kriminalu.

“E, Ćućune, Ćućune, a hoćeš da se vratiš za šefa preko komisije. Malo morgen”, rekao je Stanivuković na prezentaciji prvog revizorskog izvještaja svog Tima.

Biće ih još jedanaest, a ako u upola budu zanimljivi kao ovaj prvi, onda je bar zabava zadnjeg dana u mjesecu sigurna.

Mislim, znam Mladena i, prvi put sad kad ga sretnem u gradu, reći ću mu: “E, Ćućune, Ćućune, da sam znao koliki si lopov, nikad sa tobom ne bih ćevape pod šatorom na onom Igorovom Ćevap festu pojeo”.

Istina, sud te jedino moze proglasiti krivim za nešto, ali koga sad to briga, a i sudovi, složićete se, nisu neka dobra prica za zabavu.

Opet nešto razmišljam, da sam nekakva vlast i da me neko nešto pita, a kao hoću da budem ozbiljna i odgovorna vlast, nikad ne bih krenuo prvo u lov na zečeve, vec nekakve kapitalce. Moćnije djeluje kad stojiš nogom na vratu, recimo, divljem vepru, nego da ispred sebe imaš tri zeca.

Takva fotografija, na primjer, mogla bi sutra ići i na bilbord za neke buduće izbore. Pod uslovom da je za njega plaćena komunalna taksa, naravno.

(D.J.)/Banjaluka.net