Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas odluku o izboru prioritetnih oblasti za finansiranje projekata udruženja i fondacija u 2021. godini.
Prema toj odluci, iz gradskog budžeta u ovoj godini sufinansiraće se projekti iz 12 prioritetnih oblasti – zapošljavanje, socijalna zaštita, kultura, obrazovanje, jačanje demokratskog društva, ljudska prava, razvoj sporta, ekologija, zdravstvo, turizam, privreda i poljoprivreda.

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora na period do 90 dana imenovan je Dragoslav Kabić, budući da je to jedino odjeljenje Gradske uprave za koje nije imenovan rukovodilac na prvoj sjednici novog saziva 30. decembra prošle godine.

Sa dnevnog reda povučen je prijedlog odluke o odobravanju 1.250.000 KM subvencije prijedorskoj “Toplani” za izmirenje kreditnih obaveza prema EBRD-u u ovoj godini.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović najavio je da će se odborici ovoj tački vratiti na jednoj od narednih sjednica, te da je neophodno još informacija da bi se ova tačka kvalitetno razmotrila i o njoj odlučilo.

“Bez podrške grada, ovo preduzeće ne može opstati. Ako ne platimo, nema grijanja, ako platimo, toliko nećemo uštedjeti u budžetu za sve građane, a ovo će se odnositi samo na korisnike grijanja. To je tanka linija po kojoj idem i ja, ali i svi vi odbornici”, poručio je Pavlović.

Šef Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević rekao je da je ovo odluka koja se donosi unazad godinama za realizaciju projekta prelaska sa mauzta na biomasu i koja se uvijek donosila jednoglasno.

Odbornici su danas jednoglasno imenovali i radna tijela Skupštine grada Prijedora, sa izuzetkom komisije za mlade, s obzirom da nije bilo saglasnosti za imenovanje vanjskih članova te komisije.

Izvor: Agencije