Partizanova navijačka grupa “Principi”, za koju se pretpostavlja da je pod kontrolom Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja dala je na Instagram nalogu otvorenu podršku reperu Stefanu Đuriću Rasti, koji se nedavno sa tužilaštvom nagodio da dobije samo godinu dana kućnog zatvora.

Reperova slika je na nalogu grobara objavljena uz poruku “Free Rasta” (“sloboda za Rastu”). Podsjetimo, on je uhvaćen sa čak 560 grama skanka, pa je tužiocima priznao da je drogu držao za ličnu upotrebu, mada količina koja je nađena ukazuje da je bila namijenjena preprodaji.

Prema saznanjima medija, ekipa Velje Nevolje je i u ovaj slučaj uplela prste i pripomogla da Rasta dobije samo kućni zatvor. Naime, Belivuk i njegova ekipa su navodno duže vrijeme reketirali Rastu, tačnije nametnuli su mu svoje obezbjeđenje, koje je debelo plaćao. Kako ne bi ostali bez pozamašnih prihoda i estradne zlatne koke, ekipa je učinila sve da repera spase dugogodišnje robije, koja bi mu došla ukoliko bi se na suđenju dokazalo da je narko-diler.

Inače, prema izvorima iz policije, jedan od vođa “kavčana” reketirao je i poznatog jutjubera Baku Praseta, ali i mnoge ugostitelje u Beogradu, a na meti su mu bili i investitori koji su morali da mu daju određen broj stanova u novogradnji da bih ih ostavio na miru.

Marko Nicović želi da poruči pravosudnim organima da blagim i neprimjerenim kažnjavanjem prestupnika, a pogotovo javnih ličnosti, šalju pogubnu poruku za mlade.

“Tinejdžeri će po primjeru Raste i njemu sličnih da budu uvjereni da je olako razviti biznis s travom i upustiće se u dilerske vode olako jer će im se učiniti lijepo da budu traženi po gradu i lako zarađuju pare”, objasnio je Nicović.

Marko Nicović, bivši šef beogradske policije, smatra da tužilaštvo nije smjelo da preinači Đurićevo krivično djelo.

“Naravno da je 560 grama skanka velika količina droge i da nije bila namijenjena za sopstvenu upotrebu. Trava se suši i gubi kvalitet, tako da nijedan konzument ne nabavlja tolike količine samo za sebe”, izričit je Nicović.

Zakon predviđa i mogućnost oslobođenja od kazne ukoliko učinilac otkrije od koga nabavlja drogu. Međutim, Đurićev advokat Uroš Milosavljević rekao je da reper “nije cinkaroš”.

Izvor: Kurir