Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić uputila je ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Selmu Cikotiću poslaničko pitanje u vezi sa posebnim i pojedinačnim privilegijama poslanika SDS-a Mirka Šarovića.

Imajući u vidu da je rad Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pod Cikotićevom ingerencijom, Vulićeva je pitala zašto vozilo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela vozi samo Šarovića, a ne svih 42 poslanika i zašto baš on ima privilegije?

– Šarović nije na na listi štićenih, ni VIP ličnosti, bar prema informacijama dostupnim javnosti. Јasno piše da Direkcija pruža zaštitu samo ako postoji procjena da je neko ugrožen, pa se postavlja pitanje kako mi ne znamo za tu procjenu – poslaničko je pitanje Vulićeve upućeno Cikotiću na koje će dobiti pisani odgovor.

Ona je navela da je 21. januara vozilo, koje je registrovano kao vlasništvo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zaustavljeno radi rutinske kontrole na magistralnom putu M17 oko 10.00 časova, a na mjestu suvozača bio je Šarović.

Ona je upitala Cikotića i da li on zna za te posebne i pojedinačne privilegije i gdje je tajna veza između Šarovića i Direkcije ili za tu tajnu vezu zna direktor Mirsad Vilić, a nije informisao ministra bezbjednosti koji je njemu nadređeni.

Autor: SRNA/RTRS