Na području Prijedora danas počinju intenzivniji radovi na više putnih pravaca na kojima oštećenja zahtijevaju urgentne intervencije, bez obzira na zimske uslove u kojima se takvi radovi uobičajeno ne izvode, izjavio je danas vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić.
“Krećemo sa svim poslovima koji su u obavezi da ih grad radi, a već se pojavljuje mnogo pritužbi i prijava da se rješavaju problemi koji su hitni”, rekao je Kabić na konferenciji za medije u Prijedoru.

On je naveo da se radi o nasipanju dvije saobraćajnice – Miloševačke ulice i puta prema Donjim Garevcima, o krpljenju udarnih rupa na lokacijama koje zahtijevaju hitnost, uprkos vremenskim uslovima, kao i o učestalijem pranju ulica.

“Riječ je o oštećenjima koja izazivaju dosta problema u funkcionisanju saobraćaja. U periodu smo kad još zbog vremenskih prilika nije predviđeno saniranje ulica, ali smo morali rješavati probleme koji su urgentni”, pojasnio je Kabić.

On je najavio pranje ulica u gradskoj zoni za vikend, ističući da je to redovan posao, ali da odavno nije rađen, da intenzivnu aktivnost zahtijevaju i nataložene nečistoće, ali i ostaci nakon topljenja snijega, i da je to aktivnost koja ima dodatni značaj i kao epidemiološka mjera.

“To će sada biti praksa i uskoro ćemo odrediti dinamički plan”, istakao je Kabić i dodao da će se ubuduće prati i parking bolnice, iako nije obuhvaćen ugovorom.

Za poslove održavanja puteva i ulica grad Prijedor u oktorbu prošle godine je sa “Niskogradnjom Marjanović”, izvođačem odrabranim putem javnog tendera, potpisao ugovore vrijedne 851.467 KM za makadame i 347.928 KM za asfaltirane puteve na period od godinu dana, dok poslove pranja ulica obavlja preduzeće “Komunalne usluge” Prijedor sa podizvođačima, što se finansira iz redovne budžetske stavke opšta komunalna potrošnja koja je za 2020. godinu iznosila 812.000 KM.

Kabića je na čelo Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove imenovala Skupština grada Prijedora prije dva dana.

Izvor: Agencije