Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da su veze Srbije i Republike Srpske neraskidive, na žalost Mirka Šarovića i Igora Crnatka i pozvala ih da prestanu da plasiraju neistine i obmanjuju javnost.

– Niti jednom rečenicom predsjednik Milorad Dodik nije kritikovao, niti lekcije dijelio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Vi ste ti koji predstavljate sigurne bošnjačke glasove po potrebi kako u Parlamentarnoj skupštini BiH, tako i u CIK-u kad treba izdati Srbina, što Mladen Grujičić jeste – istakla je Vulićeva.

Ona je navela da “Šarović i Crnadak podmeću izjave koje predsjednik Dodik nije ni rekao”.

– Naprotiv, pokazao je velikodušan stav i razumijevanje za kontakte koji postoje sa političkim subjektima iz Srpske. Plasirate laži, sram vas bilo! Nikakve laži, izmišljotine i izvrtanje riječi neće vam pomoći da poremetite odnose SNSD-a i SNS-a, kao ni odnose Milorada Dodika i Aleksandra Vučića. Nas vezuje ljubav prema Republici Srpskoj i Srbiji, a vas dvojica ste poodavno dokazali da volite samo svoje interese i rast svojih imovinskih kartona. Nije vas briga za Republiku Srpsku i to ste dokazali i pokazali bezbroj puta – naglasila je Vulićeva.

Reagujući na izjave Šarovića i Crnatka koji tvrde da srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kako kažu, napada Vučića zbog susreta sa predstavnicima opozicije u Srpskoj, Vulićeva je istakla da je to dokaz potrebe da se pokuša dovesti do unošenja nekog nepostojećeg razdora između dva istinska lidera, jer oni to nisu, niti će biti.

Autor: SRNA/RTRS