Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić poručio je narodnom poslaniku Nebojši Vukanoviću da se “mane crtanja meta na čelo trebinjskih porodica, da prestane da upire prst u oko ljudima i podstiče na kriminalne radnje”.

“Nikada se nisam posebno osvrtao na Vukanovićeva piskaranja u kojima me je vrijeđao, neosnovano prozivao, predstavljao se žrtvom i jadnikom, pa onda moćnikom i velikim političarem, ali njegovo uporno poređenje mene i moje porodice sa zloglasnim ustašom i stavljanjem mete na čelo je nešto što se ne može prećutati i što zaslužuje najoštriiju kaznu”, naglasio je Đurić.

On je naveo da je “Vukanoviću malo bio jedan tekst u kome tačno opisuje na koji način je ubijen “Mirko Ćurić ustaški emigrant” sa objavljenom smrtovnicom, već to apostrofira ponovo u današnjem tekstu”.

“Vukanoviću, ima li tvom bezobrazluku i licemjerstvu kraja? Je li tvoj um toliko poremećen? Je li to ponovo, kao što si i navikao, želiš nekoga da usmjeriš na nešto? Je li to, Vukanoviću, tvoja poruka? Trebam li da se, možda, uplašim? Treba li moja porodica i maloljetna djeca da strahuju”, upitao je gradonačelnik Trebinja.

Ćurić je dodao da ukoliko neko, na bilo koji način, “krivo pogleda” njegovu porodicu ili učini njemu nešto da će Vukanović biti glavni krivac.

“Zapitaš li se ikada zašto te Trebinjci s prezirom posmatraju, zašto hodaš sam po gradu, izgubljen u vremenu i prostoru, sjetiš li se kada si tumarao i plakao kako te tvoju sugrađani nisu politički podržali i prepoznali “tvoje vrijednosti”? Niko svoje vrijednosti ne može sakriti. Ti si samo pokazao da si sposoban da na najgnusniji način pljuješ svoje Trebinjce, svoj narod, da svojim pisanjem i pričama navodiš na najprljavije radnje”, istakao je Ćurić.

On je dodao da “ni novinarke nisu bile pošteđene Vukanovićevog zla jezika, koje je ne birajući riječi vrijeđao na najprimitivniji način, a njihovoj djeci i porodicama nanosio bol”.

“Svima nam je poznato da si dotakao dno i da si svjestan da te se polako svi odriču, ali to, vjeruj, nije način da se izdigneš. Ustvari više za tebe nema nade. Ukaljao si ti odavno svoj obraz”, ocijenio je Ćurić.

On je naveo da je posljednjim tekstovima Vukanović prešao granicu političke borbe zbog čega je morao da reaguje ne samo kao gradonačelnik već kao otac, suprug i sin.

“Reagujem i zbog mnogobrojnih Ćurića koji su mi pozivali zabrinuti za bezbjednost moje porodice i mene”, istakao je Ćurić.

Izvor: SRNA/ATV