Direktor prijedorske “Toplane” Zoran Knežević najavio je da će od Skupštine grada zatražiti da mu se omogući obraćanje na sjednici na kojoj budu razmatrala pitanja u vezi sa ovim preduzećem, jer su, kako je naveo, na posljednjem zasjedanju iznesene “paušalne i netačne izjave” o poslovanju “Toplane”.
“Tada ćemo kroz nepobitne dokaze i činjenice objasniti, dokazati i činjenično potkrijepiti sve da bi i odbronicima i javnosti bilo jasno”, rekao je Knežević na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je podsjetio da je prijedlog o odobravanju 1.250.000 KM subvencije prijedorskoj “Toplani” za izmirenje kreditnih obaveza prema EBRD-u u ovoj godini povučen sa dnevnog reda u toku rasprave na sjednici 3. februara.

Knežević je istakao da je to odluka koja se redovno donosi unazad godinama za realizaciju projekta prelaska sa mauzta na biomasu i da njeno odgađanje ne utiče na nastavak sezone grijanja.

“Smatram da je iznošenje toliko netačnih podataka tokom rasprave posljedica nepoznavanje materije novom sazivu Skupštine, a ne posljedica nekih politikanstava ili loših namjera. Ostali smo uskraćeni za komentar, a mislimo da je i prilika i obaveza prema građanima da sve to pojasni neko ko je nosilac djelatnosti”, naveo je Knežević.

On je kao netačne odbacio navode iznesene na sjednici Skupštine o iznosima rata i drugim uslovima kredita, o cijenama energenta, o prihodima i rashodima, o alternativnim načinima grijanja, o promašenosti investicije i o garancijama.

Izvor: SRNA

Video: RTRS

prijedor24h