Povodom Dana zaljubljenih, najbolji EKV tribute band “Deca iz vode” (Beograd) u pratnji rok dive Tanje Jovićević (ex-Oktobar 1864) gostuje 13. februara u banjalučkom Pozorištu Jazavac, a dan poslije, 14. februara, u Pozorištu Prijedor, saopštili su organizatori.

“Deca iz vode” će u akustičnom setu dočarati pjesme EKV-a, baš kao što su nekad Milan i Magi svirali unplugged, a prije koncerta će biti prikazana digitalna izložba fun art fotografija posvećenih Milanu, Magi i EKV nekoliko autora koji su članovi udruženja “Deca iz vode”.

U ulozi Milana Mladenovića je vokal i gitara Zoran Mladenović, a kao nekada Margita, klavijature svira Luna Škopelja, kćerka poznatih muzičara Madam Piano i Dejana Škopelje (Babe).

“Deca iz vode” su od muzičke javnosti proglašeni za najbolji i najuvjerljiviji EKV tribute bend, a to potvrđuje i saradnja sa nekadašnjim članovima EKV-a – Rakom, Boletom, Firčijem, Žikom Todorovićem i Tanjom Jovićević.

Kao predgrupa će nastupiti grupa “Katarza” iz Banjaluke, pobjednici Banjalučke gitarijade 2020. koji će, takođe u akustičnom formatu, izvesti nekoliko najpopularnijih pjesama.

– Zbog dobro poznatih okolnosti, “Deca iz vode” nisu nastupali skoro godinu dana i veoma nam je drago što će njihovi prvi nastupi nakon pauze biti u Banjaluci i Prijedoru. Posebno nas raduje dolazak Tanje Jovićević, jedne od najboljih rok pjevačica bivše Jugoslavije koja će otpjevati većinu pjesama. Sigurni smo da će publika uživati – rekao je Goran Vrhovac, direktor agencije “Venturo” koja je organizator nastupa.

TANJA JOVIĆEVIĆ

Broj mjesta je ograničen i u skladu sa mjerama koje važe za kulturne ustanove, uz obavezno nošenje maske i dezinfekciju ruku na ulazu.

Nastupi počinju u 20 časova.

Ulaznice se mogu kupiti u Pozorištu Jazavac i Pozorištu Prijedor.

Izvor: Banjaluka.net