Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, vođa kriminalne bande koja je optužena za najteža krivična djela, zaposlen je u FK Partizan.

Kao radnik FK Partizana, piše Srpski telegraf, Belivuk je mjesečno na ime plate dobijao čak 5.000 evra. Belivuk je, preko posrednika koji su mu služili kao paravan, bio menadžer pojedinim fudbalerima, a svakodnevno je na raspolaganju imao luksuzni službeni klupski automobil.

Kako saznaje Srpski telegraf od izvora koji su uključeni u istragu protiv klana Velje Nevolje, njemu su klub i stadion bili baza iz koje je sa saradnicima osmišljavao i planirao najteža krivična djela, prenosi Blic.

– Belivuk je u pravom smislu te riječi bio gospodar na stadionu u Humskoj. Njemu su, bukvalno, članovi uprave polagali račune i podnosili raport. Iz klupskih papira i dokumentacije smo saznali da je tamo bio i fomralno zaposlen. Zbog toga su, između ostalog, na saslušanje pozvani predsjednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura. Iako je od kriminalnih poslova zarađivao ogromne sume, Belivuk je iz klupske kase dobijao platu od 5.000 evra u dinarskoj protivvrijednosti – otkriva sagovornik Srpskog telegrafa.

Prema informacijama koje ima izvor ovog lista, Velja Nevolja je godinama bio menadžer nekim igračima. Oni, kako tvrdi izvor, baš i nisu imali mnogo izbora.

– Ponuda je bila uzmi ili ostavi. A, ako ostaviš, znaš šta ti slijedi. Šamari, u najmanju ruku, a mnogo vjerovatnije batine ili polomljene noge – objašnjava sagovornik.

Kako se može čuti u FK Partizan, jedan od fudbalera koji je bio pod patronatom Velje Nevolje bio je centarfor Filip Knežević, koji je u Humsku došao iz čačanksog Bora, a potom otišao u Portugal.

FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA
FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

– Na Belivukovom spisku bilo je još igrača. Uglavnom ih je birao još u kadetima ili omladincima. Možemo samo da pretpostavimo kako se ophodio prema njima i koliki procenat od zarade i transfera su morali da mu daju – konstatuje sagovornik ovog lista.

Podsjećanja radi, policija je nakon hapšenja Belivuka i njegovih pomagača otkrila tajni štek na stadionu Partizan. U prostorijama koje su nastale pregrađivanjjem nekadašnjeg restorana nađeni su droga i oružje.

Posebno je zanimljivo da je u tim prostorijama nađen i snajper.

Velja Nevolja je svakodnevno dolazio na stadion u Humskoj, a često je boravio i u SC “Teleoptik”, gdje se održavaju treninzi prvog tima i gdje pojedini mlađi igrači i žive u sobama koje su opremljene kao hotelske.

Izvor: Srpskainfo