Konstituisanjem Organizacionog odbora u Gradskoj upravi Prijedor počele su pripreme za 14. likovnu koloniju “Sreten Stojanović” čiji bi termin održavanja bio 2-8.avgusta na Kozari.

Na prvoj sjednici Odbora kojoj je predsjedavao gradonačelnik Dalibor Pavlović , kao predsjednik Odbora, usvojeni su Pravilnik i propozicije o organizovanju likovne kolonije.
Na sjednici je dogovoreno da je izvršni organizator i nosilac aktivnosti kolonije i ovaj put Muzej Kozare, a selektor Boris Eremić, aktuelni predsjednik Udruženja likovnih umjetnika grada Prijedora.


Pored selektora koji će biti i učesnik kolonije , planirano je da na Koloniji učestvuje još sedam slikara sa područja BiH , kako bi se izbjegli nepotrebni karantini i ispoštovale sve druge epidemiološke mjere koje tada budu na snazi.
Pored gradonačelnika Dalibora Pavlovića kao predsjednika Organizacionog odbora , za članove Organizacionog odbora imenovani su i Zoran Radonjić, Danijela Dodoš , Monja Kasalović , Andrea Krnetić , Miroslav Stakić i Aleksandar Grahovac.
U Izvršni odbor imenovani su: Zoran Radonjić, Aleksandar Grahovac i Aleksa Milić.

Izvor: prijedorgrad