Prve edukativne radionice iz oblasti digitalnog marketinga i kreiranja turističkih proizvoda za mikro, mala i srednja preduzeća iz sektora turizma i pratećih sektora održane su u Agenciji za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD”, u okviru projekta “Osjeti Kozaru” /Feel Kozara/.
“Namjera je stvaranje turističke atrakcije na otvorenom i unapređenje ponude ekskluzivnog iskustva koje počiva na aktivnoj participaciji, autentičnosti i personalizaciji turističkih proizvoda Nacionalnog parka Kozara, grada Prijedora i lokalnih zajednica koje gravitiraju Kozari”, saopšteno je iz Agencije.

Radionicama je prisustvovalo više od 30 predstavnika lokalnih turističkih organizacija, turoperatera, te drugih malih i srednjih preduzeća, kulturnih i sportskih institucija i udruženja, koji mogu uticati ili su usmjereni ka boljem pozicioniranju ovog područja na turističkim mapama i međunarodnim tržištima.

“Nakon prvog skupa radionica, napravljeni su nacrti novih turističkih proizvoda koji će se aktivno razvijati i dopunjavati tokom budućih radionica u radu sa eminentnim stručnjacima iz domena turizma i kreativne industrije”, navodi se u saopštenju.

Cilj projekta je povećanje konkurentnosti lokalnog turizma, a sufinansiraju ga EU i NJemačka kroz program “EU for biznis” /EU4Business/.

Usljed epidemiološke situacije, jedan broj učesnika bio je u prostorijama Agencije, a veći broj je učestvovao onlajn.

Izvor: Agencije