Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 843 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 81 osobe.

Radi se o 41 muške i 40 ženske osobe, od kojih je 10 mlađe, 42 srednje i 29 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 29 osoba je iz Banjaluke, devet iz Bijeljine, sedam iz Doboja, šest iz Kozarske Dubice, pet iz Prijedora, po tri iz Zvornika, Modriče, Prnjavora i Šamca, po dvije iz Kneževa, Laktaša i Teslića i po jedna iz Dervente, Lopara, Oštre Luke, Petrova, Srpca, Ugljevika i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je deset smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osam muškarca i dvije žene, starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Rogatice, Laktaša, Trebinja, Teslića, Stanara, Modriče, Ugljevika i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41.041 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.123 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 28.193 osoba, a testirano je ukupno 188.879 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 534, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 193, a u opštim bolnicama 341.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.966 osoba, a nadzor je završen kod 131.751 osobe.

Autor: RTRS