U Srbiju već sutra stiže 500.000 kineskih vakcina, a do kraja februara 88.000 “Fajzerovih” i oko 150.000 onih koje proizvodi “Astra Zeneka”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da će do kraja februara Srbija imati ukupno dva miliona doza vakcina, kojima će biti vakcinisano milion građana.

On je naveo na konferenciji za novinare, poslije učešća na video-skupu Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, da je jutros u Srbiju stiglo još 50.000 doza ruske vakcine “sputnjik ve” i da će u narednih 15 dana stići još 50.000 za primanje druge doze.

On je dodao da će Srbija biti prva po broju vakcinisanih jer stiže još vakcina.

Vučić je zahvalio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i posebno kineskom predsjedniku Si Đinpingu za najveću podršku, kao i “prijateljima iz Velike Britanije i Indije”.

– Mi ćemo imati milion vakcinisanih i revakcinisanih, i to govori o velikom radu i trudu – kaže Vučić.

On je naveo da je Si potvrdio dolazak u Srbiju.

– Proteklih deset godina povećali smo izvoz u Kinu 50 puta i to govori koliko je Srbija napredovala – rekao je Vučić.

On je istakao da ljudi trebaju da budu istrajni i sačekaju revakcinaciju jer ona garantuje da neće biti teških posljedica ili čak obolijevanja.

Vučić je rekao da će novi paket pomoći privredi biti predstavljen u četvrtak ili petak, te da treba da obuhvati i velika preduzeća, kao i turistički sektor.

Predsjednik Srbije prethodno je učestvovao na video-samitu koji organizuju Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Autor: SRNA/RTRS