Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović najavio je da će danas početi sanacija klizišta u zaseoku Zavišići na Bukovoj Kosi, koje je nastalo usljed obilnih padavina i posljedica zemljotresa.
“Izvođač će danas ući u radove kako bismo i taj problem riješili, a naši građani imali nesmetanu komunikaciju”, rekao je Pavlović.

On je naveo da su članovi Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove izašli na teren i ustanovili da može doći do još većih posljedica, odnosno do prekida putne komunikacije.

“Kao što govorimo sve vrijeme, Gradska uprava je opredijeljena da u što skorijem roku rješava probleme koji se nađu na putu i od kojih zavisi kvalitetan život naših građana. Klizište će biti vrlo brzo sanirano”, poručio je Pavlović.

On je juče novinarima rekao da je Komisija za procjenu štete od zemljotresa do sada pregledala 270 objekata i ustanovila da je kod 15 objekata narušena konstrukcija, te predložila da se u njima ne boravi.

Prema njegovim riječima, do zatvaranja roka za prijave štete bilo je prijavljeno 450 objekata, a potom su prihvaćene i prijave koje su stigle nakon predviđenog vremena, te je sada ukupno 500 prijava u opticaju.

Izvor: Agencije