Tvrdnje poslanika SNSD Momčila Antonića da su radnici u Gradskoj upravi Banjaluka izloženi mobingu, dovela je do žustre rasprave u Narodnoj skupštini, u kojoj smo se svi zajedno vratili dvadeset godina unazad, na tadašnju „aferu“ ministarska odijela i cvijeće u Vladi Milorada Dodika.

Nakon što je Antonić rekao da dobija pritužbe radnika da ih mobinguje nova vlast na čelu sa Draškom Stanivukovićem, i pozvao MUP Srpske da istraži o čemu se radi, reagovala je poslanik PDP Jelena Trivić.

Ona je upozorila Antonića da nije on taj koji presuđuje da li je neko kriv ili nije, te izrazila sumnju da se SNSD plaši da bi iz Gradske uprave mogle da isplivaju neke njihove sumnjive radnje iz ranijeg perioda.

perioda.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nadovezao se ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, koji kaže da je morao da reaguje „kao Banjalučanin“.

– Gospođa Trivić kaže gospodinu Antoniću niste vi ti koji presuđuju. Gospođo Trivić, kako vi onda objašnjavate sadašnju praksu gradonačelnika Banjaluke koji sada već bivšeg šefa lokalne Civilne zaštite, ne samo da ga proziva u javnosti, nego mu u javnosti i presuđuje. A nakon toga što mu presudi u javnosti, kaže: Dok sam ja ovdje, ti se nećeš vratiti na posao. Kako nazivate tu praksu? Kako uopšte to objašavate? – upitao je Rajčević na sjednici koja je u toku.

Kako je rekao, „ljudi koji nedovoljno poznaju svoju prošlost, osuđeni su da je ponavljaju“.

– Sada, u kontekstu čitave priče sa našom nekom bojazni o isplivavanju nekog kriminala i korupcije u Banjaluci, podsjetiću vas na praksu PDP iz daleke 2001. Prije 20 godina nova Vlada Mladena Ivanića, prvo što je uradila kada je preuzela vlast, plasirala je priču o nekom cvijeću u kabinetu Milorada Dodika, o nekih četiri – pet odijela ministara i onda se tu pravila neka ogromna afera. Kao što se sada radi sa sa nekom ogradom, sofom, kafe stolićem… Šta je to? Kontinuitet populističke politike obračuna – poručio je Rajčević.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nedavno je objavio forografiju kraj novog namještaja, za koga tvrdi da je bio naručen za potrebe šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Banjaluka Mladena Ćućuna.

Izvor: Srpskainfo