Policija BiH uhapsila je danas trojicu muškaraca bliskih škaljarskom klanu za koje se sumnja da su pratili Tamaru Zvicer, suprugu vođe kavačkog klana, čekajući da joj se na odmoru pridruži muž, piše Kurir.

Cetinjani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća, navodno bliski škaljarskom klanu, koji su uhapšeni na Jahorini u BiH, navodno su planirali likvidaciju vođe “kavčana” Radoja Zvicera, ali i njegove supruge Tamare.

Kako prenosi Dnevni avaz, “škaljarci” su najvjerovatnije planirali da ubistvo izvrše ispred hotela na ovoj planini, u kom boravi Zvicerova supruga, a sigurnosne kamere su ih snimile kako često obilaze taj objekat.

Hapšenje ga omelo

Kako navode lokalni mediji, dolazak na planinu sa Zvicerom planirao je i Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, koji je za danas rezervisao smještaj u hotelu, ali je prošlog četvrtka uhapšen u velikoj akciji tužilaštva, BIA i policije u Beogradu.

– Uhapšeni su crnogorski državljani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća. Obavljeni su pretresi uhapšenih, ali i vozila koja koriste i apartmana u kom su bili smješteni – potvrđeno je iz policijske uprave Istočno Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, kod uhapšenih je pronađena manja količina droge, kao i oružje.

– Policija je došla do informacija da se tri veoma opasne osobe nalaze u jednom hotelu na području Jahorine i provjerama su te informacije potvrđene. Veoma brzo je organizovana akcija, poslije koje je uslijedilo hapšenje pomenute trojke – potvrdili su izvori medija. Policija ih je, kako navode, uhapsila u automobilima na putu između Jahorine i Pala.

– Dobijena je informacija da su u dva automobila, “golfu 5” i “golfu 7”, krenuli prema Palama. Žandarmerija Republike Srpske blokirala je puteve na Jahorini i u prvom automobilu zatekla Kršića, a u drugom preostalu dvojicu.

Izvori iz istrage otkrivaju da je policiji bilo sumnjivo kretanje trojice muškaraca oko hotela u kom je prijavljena Tamara Zvicer i provjerom je utvrđeno da je riječ o bezbjednosno interesantnim osobama.

Podsjetimo, Radoje Zvicer je izbjegao atentat i u maju prošle godine u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine. Tada je njegova supruga Tamara istrčala ispred zgrade u kojoj su živjeli, zapucala na napadače i teško ranjenom suprugu praktično spasila život.

Izvor: Kurir