U Prijedoru su večeras dodijeljena najviša estradna zvanja u organizaciji Udruženja estradnih radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske.

Zvanje vrhunskog estradnog umjetnika dodijeljeno je muzičarima Igoru Paspalju i Nedimu Kaziću, a šest estradnih radnika dobilo je zvanje estradnog umjetnika A kategorije.

Paspalj je krajem prošle godine proglašen za najboljeg gitaristu na električnoj gitari u svijetu, u izboru američkog časopisa “Svijet gitare”.

On je zahvalio Udruženju “Estrada Republike Srpske” za ovo priznanje, te poželio muzičarima da se svi što prije vrate na posao, jer zbog pandemije trpe posljedice.

Nagrađeni Kazić u muzičkim vodama je više od 40 godina, svira harmoniku, a uz to klavir i klavijature.

Predsjednik “Estrade Republike Srpske” Miroslav Јanjanin istakao je da je smisao dodjele ovih priznanja veličanje umjetnika.

Svečanosti u Pozorištu Prijedor prisustvovao je i gradonačelnik Dalibor Pavlović, koji je došao da pruži podršku estradnim umjetnicima i čestita nagrađenima.

On je poželio da pandemija prođe što prije, da bi estradni umjetnici mogli da nastave da rade u normalnim uslovima.

Udruženje “Estrada Republike Srpske” postoji već 16 godina i ima oko 1.000 članova, od kojih je 620 licenciranih, a do sada je dodijeljeno 17 priznanja za vrhunske estradne umjetnike.

Autor: SRNA/RTRS