Prosječna osoba troši oko četiri sata nedjeljno na pranje veša, a iako moderne mašine većinu posla obavljaju same, rezultat pranja može značajno da se poboljša jednim jednostavnim trikom.

Ova metoda naročito je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i za one ljude koji imaju mnogo odjeće tamnih boja, a riječ je o stavljanju vlažne maramice u mašinu prije nego što ubacite veš, prenosi Superžena.

Rezultati će biti vidljivi odmah i zaista premašuju očekivanja – odeća će biti bez dlačica i “maca” jer vlažne maramice djeluju kao “apsorber” za njih, piše Bright Side.

Kako to ispravno uraditi?

Važno je pravilo da na svaku mašinu veša (otprilike 7 do 8 kilograma) ne stavite više od 3 vlažne maramice odjednom. Kad bubanj počne da se okreće, vlažne maramice će se umiješati u veš i skupljati dlake i krzno, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste neposredno prije toga izvukli iz pakovanja.

Ono što je važno jeste da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tokom ciklusa pranja, a to možete da provjerite tako ćete pokušati da ih pokidate. Ako ne uspijete ili vam je za to potrebno mnogo snage, dovoljno su čvrste.

Nikako nemojte koristiti papirne maramice nego obavezno vlažne!

Ako ne želite da garderoba “uvuče” miris vlažne maramice, odaberite one antibakterijske ili bez mirisa, a možete i staviti više omekšivača koji će prikriti miris.

Izvor: Srpskainfo