Nakon zdravstvenih radnika banjalučkog UKC, bijeljinske i gradiške bolnice, vakcine protiv virusa korona primilo je i 35 radnika bolnice “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru. Ministar zdravlja Alen Šeranić istakao je da od sutra počinje vakcinacija zdravstvenih radnika iz Srpske u Srbiji. Za ovaj vid vakcinacije do sada je prijavljeno oko 2.150 zdravstvenih radnika.

Doktor Goran Predojević, načelnik Internog odjela prijedorske bolnice, prvi je radnik ove ustanove koji je primio vakcinu protiv virusa korona. Kaže, kod njega od samog početka nije postojala dilema u vezi sa vakcinacijom.

– Iskoristio bih ovu priliku da pozovem građane da se prijave čim vakcina bude dostupna za širu imunizaciju. Mi zdravstveni radnici smo mnogo umorni, jedva čekamo da ova pandemija prođe da se vratimo normalnom radu. To možemo postići samo jednom masovnom i sveobuhvatnom vakcinacijom – poručio je Predojević.

Osim 35 zdravstvenih radnika dva odjeljenja prijedorske bolnice koji su vakcinisani danas, određen broj radnika prijavio se za vakcinaciju u Srbiji.

– Ukupno imamo 24 zdravstvena radnika za Srbiju, na tri lokacije, vjerovatno ste čuli, da su to Loznica, Sremska Mitrovica i Beograd. Poslije ove vakcinacije, očekujemo sljedeće vakcinacije koje će, kako je ministar rekao biti početkom marta – naveo je Andrija Vukotić, direktor bolnice “Dr Mladen Stojanović”, Prijedor.

Vakcinacija zdravstvenih radnika iz Srpske u Srbiji počinje sutra, istakao je ministar Alen Šeranić. On je dodao da su ustanove obavještene, i da će se vakcinacija obavljati na lokacijama uz granicu sa Srbijom.

– Mi smo shodno i dogovorima koje smo imali sa Vladom Republike Srbije preko vikenda dogovorili da proširimo kapacitete vezano za vakcinisanje zdravstvenih radnika kako iz privatnih zdravstvenih ustanova, tako i iz privatnih i javnih ustanova kolektivnog smještaja socijalne zaštite, mislim prije svega na domove za stara lica – istakao je Šeranić.

Izvor: RTRS