Novi stres za SDS

Mala stranka, velikih lidera i još većih sujeta, izgubila je još jednog poslanika. Iz srca Prijedora, ravno među Selakove socijaliste otišao je Milan Tubin(uskoro će i Željko Babić).

Srpsku demokratsku stranku sada u NS RS predstavlja jedanaest poslanika uz tendenciju da se da broj u bližoj budućnosti spusti na deset, devet , osam…Nebojša Vukanović , zvani milion lajkova , ovaj broj može dodatno da spusti jer u samom Klubu postoje poslanici koji se ne slažu sa njegovom naracijom i sa činjenicom da on i nije član te političke partije

. Vukan je sujetan da je veliki lider na krilima nemoćnog SDS-a.Da Mirko Šarović nema pojma šta mu se dešava u stranci govori o odlazak dva poslanika u suparničke redove u vrijeme kada on slavodobitno govori kako su se stekli uslovi da novom skupštinskom većinom obori i vladu ali i Savjet ministara .

Ako se ovome doda da Borenović ne kontroliše Klub PDP i da će i tu doći do osipanja ,onda je tačna konstrukcija da je Nenad Nešić lider opozicije. Ta konstrukcija njegovog savjetnika Željka Avramovića tipičan je pogled iz Beograda u koji niti Šarović niti Borenović još nisu makli od agende iz 2017.godine kada ih je prekrižio Aleksandar Vučić.

Situacija u kojoj Nešić ima podršku a nema bazu, Šarović ima bazu ali nema podršku, i Borenović koji neme ni bazu ni podršku, može trajati sve dok se retorika ne pretvori u potpunu sapunicu .

Do tada Milan Radović mora ojačati da Mirka Šarovića pošalje na mjesto Mladena Ivanića, sa sobom povede Jelenu Trivić, koja je nakon konsultacija „na jezeru“, bliža Milanu nego Branislavu.

Tubinizacija političke scene zaslužuje da se o novoj Budućnosti Srpske napiše koja rečenica. Milan Tubin, ta avangarda sa 54.godine, na čelo SDS-a u Prijedoru dovedena je na prijedlog  Milana Milićevića u sadejstvu sa Nemanjom Vasićem .

Ispod sebe je ostavio mnogo značajnija imena samo iz jednog jedinog razloga da malo pripazi na Maju Dragojević –Stojić , već tada ljubimicu Mirka Šarovića. Maja i Milan nisu imali nikakvu saradnju ali je zbog izbornog procesa konačan rasplet trebao da se desi u februaru mjesecu, do kada je Tubin ostavio prostor rukovodstvu da iz stranke isključe njega ili Maju.(bilo je tu svega ali bi detaljna elaboracija predstavljala podeblji roman).

Svjestan da „Mirkova ljubimica“ ima više šanse da pobijedi , Tubin je na leđa okačio cjenovnik i krenuo o pregovore sa liderima političkih partija koji žele njegove usluge .Za prelazak u drugi tabor zainteresovani su morali da ispune sledeće uslove : 150.000 KM, automobil , posao za Biljanu Knežević i prvo mjesto na kompenzacionoj listi stranke za naredne izbore.

Sa Tubinom je prvi pregovarao Nešić, međutim nije mogao da ispuni neke od uslova .Darko Banjac nije dozvolio prvu kompenzaciju tako da je u svemu računicu našao lider SPS-a Goran Selak . Šta mu je od svega navedenog obećao Selak , nije poznato, osim da će jedan dio ići na multilateralnu kompenzaciju …

SPS je sa Tubinom dobio pojačanje u poslaničkom klubu te kada im se pridruži i Željko Babić , imaće snagu nekadašnje SP, upravo one zbog koje traje sukob u nekadašnjim političkim saveznicima .

Tubinovim prelaskom u SPS , gotovo su poništeni rezultati koje je ta partija napravila u Prijedoru i veoma brzo se može očekivati pravi politički, a možda i fizički fajt između Duška Miletića i Milana Tubina, koji je po tome već poznat u gradu na Sani.

Iza Tubina u Prijedoru stoji i Predrag Starčević pa se skoro može očekivati da on , kako je i navikao, vodi glavnu riječ u političkim trgovinama .Do sada je to radio za DNS, US, SDS tako da mu ta uloga i u SPS-u neće teško pasti.

Tubinizaciju u Prijedoru , osim kadrova SDS-a u narednom periodu doživjeće i Slavica Popović koja će iz DNS-a u DEMOS i na poziciju pomoćnika ministra zdravlja, poslanik Mirko Sovilj ,te još nekoliko odbornika .

Neka se pripremi PDP …….

Izvor: zoransarenac.blogspot.com/