U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti promjenljivo oblačno, ali suvo i hladno, uz dalji porast dnevne temperature, koja će na sjeveru i jugu lokalno biti oko 10 stepeni Celzijusoavih.

Jutro veoma hladno sa umjerenim do jakim mrazom, na istoku mjestimično na visokim planinama uz slabo provijavanje snijega.

Tokom dana biće suvo, promjenljivo do pretežno oblačno i hladno, uz porast dnevne temperature, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne biće sve manje oblaka, a sve više sunčanog vremena.

Duvaće slab do umjeren vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od minus jedan do četiri, na sjeveru i jugu lokalno oko 10, a na planinama od minus tri stepena Celzijusova.

Temperatura jutros u 7.00 časova: Han Pijesak minus sedam, Sokolac minus pet, Bjelašnica, Šipovo, Ribnik, Čemerno, Višegrad, Gacko, Rudo i Zenica minus četiri, Banjaluka, Kalinovik, Srebrenica i Bileća minus tri, Prijedor, Drinić, Srbac, Dobo, Foča, Sarajevo, Tuzla i Mostar minus dva, Drvar, Mrakovica, Mrkonjić Grad i Novi Grad minus jedan, Bijeljina, Zvornik i Trebinje nula, a Neum tri stepena Celzijusova.

Autor: SRNA/Srpskainfo