Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izrazio je danas zahvalnost povodom otvaranja pogona slovenačke firme “Kableks” u industrijskoj zoni Celpak i mogućnosti zapošljavanja građana, ističući da je gradska administracija na raspolaganju u smislu podrške i pomoći za funkcionisanje ovog preduzeća.
“Vrata grada otvorena su ovom, tako i svim potencijalnim i budućim investitorima”, saopšteno je iz Gradske uprave nakon Pavlovićevog sastanka sa Radovanom Popovićem, direktorom “Kableksa BH”, čije sjedište je u Aleksandrovcu kod Laktaša.

Slovenačka kompanija bavi se proizvodnjom i prodajom kablovske konfekcije, ima 12 fabrika u više zemalja Evrope, a u NJemačkoj centralno skladište.

Firma proizvodi dijelove za kompanije “Boš”, “Miler”, “Elektroluks”, “Štil”, te, posredno, i za njemačku auto-industriju odnosno “be-em-ve”, “audi” i “mercedes”.

U Aleksandrovcu zapošljava 435 radnika, a uskoro se otvara izdvojena jedinica u Prijedoru odakle je 30 radnika već na obuci.

Sredinom idućeg mjeseca u planu je da se puste u pogon mašine u Prijedoru. Za početak će to biti dijelovi za firmu “Boš”, a za dalje se predviđa proširenje djelatnosti i zapošljavanje još radnika.

Izvor: Agencije