Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Srebrenici sa načelnikom ove lokalne zajednice Mladenom Grujičićem.

Dodik je rekao da je razgovarano o pitanju lokalnog razvoja i izborima, istakavši da je poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju politička odluka koja nema veze s pravom. Napomenuo je da se na dan izbora niko nije žalio u Srebrenici.

Dodik je naveo da oni, koji su to politički motivisali, nisu dobili sve što su tražili, zbog čega sada najavljuju bojkot ponovljenih izbora.

– Izbori treba da potvrde normalizaciju žvota u Srebrenici, a bojkotom se to ne čini – rekao je on i pozvao sve građane da izađu na izbore u nedjelju, jer time pokazuju demokratski kapacitet.

Dodik je rekao da bi Centralna izborna komisija BiH nakon ovih izbora trebalo da podnese ostavku.

Govoreći o razvoju opštine, Dodik je istakao da se u Srebrenici rješava pitanje zapošljavanja.

Dodik je naveo da će put do jezera, gdje živi uglavnom bošnjačko stanovništvo, u dužini od 2,5 kilometara biti urađen ove godine kako je i bilo planirano.

Grujičić je rekao da će nepravda učinjena njemu i srpskom narodu donošenjem odluke o poništavanju i ponavljanju izbora, biti ispravljena u nedjelju, te da će izbori proteći u miru.

On je istakao da dio bošnjačkih političara problematizuje situaciju, izrazivši nadu da Bošnjaci neće povjerovati u njihove namjere i da će u nedjelju izaći na izbore.

Grujičić je naglasio da su na današnjem sastanku dogovoreni kapitalni projekti i da se neće stati sa razvojem opštine

– Mi ćemo na Dan opštine otvoriti kamenolom, otvaraćemo uvijek nove pogone – rekao je on, izrazivši zahvalnost srpskom članu Predsjedništva BiH za kontinuiranu podršku ovoj opštini.

Predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić poručio je da će Srebrenica i njeno rukovodstvo, predvođeno Grujičićem, uvijek imati političku i institucionalnu podršku.

Autor: RTRS