Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće 25. februara nacrt budžeta za 2021. godinu, najavio je danas predsjednik Skupštine Mirsad Duratović.
Duratović je na konferenciji za novinare u Prijedoru rekao da je na predloženom dnevnom redu 21 tačka, od kojih će sigurno najviše pažnje i odbornika i javnosti privući nacrt budžeta.

Pred odbornicima će se naći i zaključci o nacrtima urbanističkih planova, izvještaji o radu Turističke organizacije i Fondacije za razvoj i o prikupljanju i utrošku sredstava od boravišne takse, te prijedlog rješenja za utvrđivanje liste stručnjaka.

“Na dnevnom redu će se vjerovatno naći i prijedlog odluke o odgađanju izbora za savjete mjesnih zajednica, jer smo dobili dopis od Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske da se izbori, koji su trebali biti održani krajem marta ili početkom aprila, odgode najmanje do polovine septembra, zbog sveukupne situacije u kojoj se nalazimo”, naveo je Duratović.

Kada su u pitanju kadrovska rješenja, biće tu odluka o raspisivanju javnog konkursa za sekretara Skupštine grada, kao i odluke o raspisivanju javnih konkursa i poziva radi popunjavanja upražnjenih mjesta predstavnika jedinice lokalne samouprave u školskim odborima Mašinske škole i nekih osnovnih škola, kao i jednog upražnjenog mjesta u odboru za žalbe zbog ostavke na tu poziciju jednog od članova.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

Izvor: Agencije