Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović posjetio je danas Kostajnicu i opštinskoj upravi donirao informatičku opremu.

Pavlović je nakon sastanka sa načelnikom opštine Nikolom Janjetovićem rekao novinarima da je ponovo došao u Kostajnicu da bi pružio podršku građanima i načelniku i vidio kako se nose sa posljedicama zemljotresa.

– Došli smo i da vidimo na koji način u budućnosti grad Prijedor može da pomogne opštini Kostajnica. Ipak smo mi susjedne opštine i treba da se naslanjamo jedni na druge i da se pomažemo – naglasio je Pavlović.

On je dodao da je došao i kao koordinator prikupljanja pomoći od lokalnih zajednica iz Republike Srpske na čijem su čelu gradonačelnici i načelnici iz SNSD-a.

– Takođe sam došao da vidim koja je dinamika pomoći tih opština Kostajnici. Situacija je zadovoljavajuća i ono što smo se dogovarali na sastanku se poštuje. Ostao je još mali dio opština i gradova koji će u narednom periodu izmiriti ono što je dogovoreno – naveo je Pavlović.

On je istakao da građani i načelnik Kostajnice mogu uvijek da računaju na grad Prijedor.

– Moramo da pokažemo solidarnost jedni prema drugima jer u teškim vremenima, ako se ne pomažemo, jedna opština ili jedan grad ne mogu ništa sami da urade – naglasio je Pavlović.

Janjetović je zahvalio Pavloviću na informatičkoj opremi i finansijskoj pomoći koju je Prijedor pružio Kostajnici nakon zemljotresa.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

On je napomenuo da se kategorizacija objekata u ovoj lokalnoj zajednici privodi kraju.

– Kad završimo kategorizaciju, onda ćemo vidjeti u kom smjeru idemo dalje sa projektima sanacije i načinom sanacije štete – naveo je Janjetović.

Službe opštinske uprave u Kostajnici početkom ove sedmice počele su raditi u prostorijama preduzeća “Proterm” jer je naloženo hitno iseljenje iz zgrade opštine zbog oštećenja nastalih u zemljotresu.

Vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti Mirjana Kostadinović rekla je da su uslovi rada u novim prostorijama dobri i da ovo odjeljenje funkcioniše nesmetano.

I službenik za boračko-invalidsku zaštitu Branka Kecman kaže da je zadovoljna uslovima rada u novim prostorijama, jer su prozračne i ugodne.

Autor: SRNA/Srpskainfo