Titula najboljeg sportiste Prijedora za 2020. godinu pripala je Anastasiji Udovičić, članici Atletskog kluba “Prijedor”.
Priznanje i pehar Udovičićevoj je uručio gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović na 51. Izboru sportiste grada za 2020. godinu koji je večeras održan u prijedorskom pozorištu.

Udovičićeva je zahvalila u ime svih nagrađenih sportista istakavši da je jedno ovakvo priznanje podstrek za još bolji rad i postizanje novih rezultata.

“Posebno vjerujem da će atletika još više zablistati u gradu na Sani”, rekla je najbolja sportiskinja Prijedora.

Drugo mjesto pripalo je Ognjanu Petroviću iz Aero-kluba “Prijedor”, a treće Mariji Gnjatić iz Stonoteniskog kluba “Prijedor”.

Nagrađeni su i Igor Vujković iz Kluba borilačkih sportova “Rudar”, Ranko Davidović iz Bokserskog kluba “Pobjednik”, Siniša Miljatović iz Kuglaškog kluba “Rudar Prijedor”, Siniša Lukić iz Biciklističkog kluba “Kozara”, Marija Ćosić iz DŽudo kluba “Kozara Željezničar”, Marko Miodragović iz Karate kluba “Shodan“, Kosta Egić iz Košarkaškog kluba “Hanters”, Nedim Selimović iz Bokserskog kluba “Tim Janjanin”, Sandra Stupar iz Odbojkaškog kluba “Prijedor” i Luka Bucalo iz Teniskog kluba “Dr Mladen Stojanović”.

Ove godine novina je kategorija “promocija novih sportova” u okviru koje je specijalno priznanje za postignute rezultate osvojio sportista krosfita Mišo Papak.

Budući da je 2020. godinu obilježila pandemija virusa korona te da su sportski tereni bili prazniji nego ranijih godina, a mnoga takmičenja otkazana Organizacioni odbor za izbor sportiste godine odlučio je da se medalje, odnosno nagrade i medalje dodijele za ukupno 13 od 23 prijavljenih sportista.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je čestitajući sportistima na uspjesima na sportskim terenima istakao da su njih 13 nagrađenih uspjeli da nadigraju pandemiju sportskim manevrima i borbenošću.

“Korona, koja je zaustavila praktično sve, vas nije u namjeri da trenirate, odete na takmičenja i u svoj grad se vratite kao pobjednici. To je ono što vas čini još većim i boljim sportistima”, rekao je Pavlović.

Organizator manifestacije je i ove godine bila lokalna medijska kuća Informativno-poslovni centar “Kozarski vjesnik”, a pokrovitelj grad Prijedor.

Proglašenju u sali prijedorskog Pozorišta prisustvovli su samo sportisti uz poštovanje važećih epidemioloških mjera.

Građani Prijedora će snimak ovog događaja moći da pogledaju na lokalnoj Televiziji Prijedor u ponedjeljak, 22. februara, od 20,30 časova.

Izvor: Agencije