Dvije osobe iz Prijedora osumnjičene su da su činjenjem krivičnih djela oštetila firmu iz Kozarca za 253.707 KM i povjerioca iz Malezije za 63.835 KM, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

soba čiji su inicijali A.M. osumnjičena je da je kao odgovorno lice firme sa sjedištem u Kozarcu od 2012. do 2014. godine, u namjeri da ošteti poslovnog povjerioca iz Malezije, otuđilo zalihe robe i repromaterijala ukupne vrijednosti 253.707 KM.

Otuđene zalihe i repromaterijal osumnjičeni A.M. je fiktivno predao osumnjičenom B.T, koji je 2014. godine preuzeo ovu firmu i od dana preuzimanja do 2021. godine nije vodio poslovne knjige, niti sastavljao finansijske izvještaje o poslovanju preduzeća.

Policijska uprava Prijedor podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj protiv A.M. i B.T. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela oštećenje povjerilaca i povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Autor: SRNA/Srpskainfo