Bivšeg robijaša i SDS-ovog kandidata za gradonačelnika Doboja Cvijana Filipovića na BN televiziji porede, ni manje, ni više, nego sa američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom.

I dok ga BN opisuje u superlativu, navodeći sve njegove bivše funkcije, ne spominju činjenicu da je zajednički kandidat opozicije iz reda SDS-a 2010. godine zajedno sa 11 nekadašnjih članova Upravnog odbora “Željeznica” Republike Srpske osuđen na ukupno 76 mjeseci zatvora i to zbog zloupotrebe službenog položaja.

 

Filipovic glas srpske

 

Osuđenima je Specijalno tužilaštvo Republike Srpske stavilo na teret nezakonitu prodaju i raspolaganje sa 104 teretna vagona koji su vlasništvo “Željeznica” RS, vrijednih oko 1.603.000 maraka, zatim nezakonito raspolaganje zemljištem u državnoj svojini, čime je Trgovačko-ugostiteljskom preduzeću “Peti neplan” iz Niševića, kod Prijedora, omogućeno uvođenje u posjed tog zemljišta.

Podsjetimo, specijalni tužilac Goran Glamočanin je 2010. godine rekao, da je zadovoljan, jer  je Tužilaštvo uspjelo da dokaže skoro sve navode iz optužnice.

Na pomenutoj televiziji, taj podatak nigdje se ne spominje, ali su zato iskoristili priliku da bivšeg robijaša porede, ni manje ni više, nego sa američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom.

 

Poređenje Bajden i Cvijanović

 

Filipović koji je 13 mjeseci proveo iza rešetaka, kako navodi BN, Bajdenu je “sličan” po životnom i profesionalnom iskustvu.

U poređenju su ipak zanemarili, za njih očigledno nebitan podatak, da je Filipović bivši robijaš.

Naime, vrlo pompezno nabrajaju funkcije koje je SDS-ov Cvijan Filipović obavljao iako je, prema odluci Specijalnog tužilaštva RS, jednu od njih službeno zloupotrijebio zbog čega je i osuđen.

Opozicija je tako odlučila da čovjeka sa kriminalnom prošlošću odabere kao svog kandidata za gradonačelnika na ponovoljenim izborima u Doboju.

Izvor: ATV