Ni u toku 2020. godine nije izostala pomoć Prijedorčana svojim sugrađanima, a novi dom dobila je šestočlana porodica Anđelić iz mjesta Trnopolje kod Prijedora.

Porodicu Anđelić čine otac Zoran i majka Dragana i njihovo četvoro djece: sin Dejan (15), kćerka Dušanka (12), te blizanci Nikola i Nemanja (7), a sa njima živi još i Zoranov brat.

Anđelići tokom prve posete

S obzirom da već dugo godina Anđelići žive kao podstanari, potucajući se po raznim kućama, a sa namjerom da naprave bolje uslove svojoj djeci, roditelji Zoran i Dragana su prošle godine podigli kredit i kupili imanje sa nekoliko dunuma zemlje i trošnom kućom koje se nalazila na imanju. Odmah su krenuli sa renoviranjem i proširenjem kuće, ali su radovi tekli dosta sporo zbog ograničenih sredstava.

Tada je u pomoć priskočila ekipa naših volontera iz Prijedora sa namjerom da prikupe sredstva i porodicu konačno usele u svoj novi dom. Nažalost, spektakularni turnir Trojka iz bloka izostao je ove godine, ali su značajna sredstva, ipak, prikupljena i ubrzo smo krenuli sa radovima.

Nekad i sad

Radovi su potrajali do kraja godine kada se porodica konačno uselila u svoju novu kuću, a vrijednost ispororučene pomoći iznosi 42.797,23 KM.

Tako su na kući izvršeni unutrašnji radovi uređenja zidova i podova, zamjenjena je stara stolarija i postavljena nova, urađena fasada sa izolacijom i kuća opšivena novom limarijom, te urađena staza oko kuće, a kuća kompletno opremljena namještajem (kupljeno pet kreveta, četiri ormara, dva radna stola, dvije stolice, kuhinja, ugaona garnitura, klupski sto, trpezarijski sto i šest stolica) i bijelom tehnikom (kupljen šporet na struju i šporet na drva). Dodatno, sproveli smo vodu u kuću iz bunara i napravili septičku jamu čime je uspješno okončana i ova akcija pomoći.

Na kraju, moramo da izrazimo veliku zahvalnost našim donatorima koji su podržali ovu akciju i svim građanima Prijedora koji nas već dugi niz godina podržavaju u našem radu i bez čije pomoći ne bismo uspjeli. Nadamo se da je ovo samo početak i naših prvih 10 godina rada u ovom gradu.

prijedor24h