Iz porodice Radovana Čekića, oca Biljane Čekić koja tumači malu Daru u filmu “Dara iz Jasenovca”, čak devet članova nije se vratilo iz Jasenovca. Zbog toga mu je drago što je njegova kćerka Biljana u glavnoj ulozi filma.

Trinaestogodišnjoj Biljani Čekić, koja je maestralno odigrala ulogu Dare, porodica je najveća podrška, prenosi Blic.

Njen otac Radovan ispričao je da je i njihova porodica osjetila strahote rata. Njegova baka sa još devetoro rođaka bila je u koloni za Jasenovac. Ona je preživjela, ostali nisu.

– Zbog toga mi je drago što je film snimljen, i što je moja kćerka Biljana iznijela glavnu ulogu – rekao je Radovan Čekić za RTS.

Biljana Čekić živi u selu Sreflije, deset kilometara od Kozarske Dubice. Ide u osmi razred, živi sa ocem, bratom, starijom sestrom, bakom i djedom. Za ulogu je izabrana među 2.000 mališana.

– Nastavnica nam je podijelila papire na kojima je pisalo ako želimo da se prijavimo na audiciju, i ja sam se odlučila prijaviti, i onda su me zvali na uže krugove, i na kraju su mi rekli da sam dobila ulogu – rekla je Biljana, koja je dodala i da je ulogu željela više od svega.

Biljana kaže da je na snimanju bilo naporno, da se snimalo se i noću, ali da nikada neće zaboraviti magiju seta, glume i pripreme prije snimanja.

Naredne godine upisuje deveti razred. O tome koju srednju školu će upisati, još razmišlja. Ali ne i o fakultetu.

– Fakultet dramskih umjetnosti ću definitivno upisati – riješena je Biljana.

Izvor: Srpskainfo