Iz “Elektroprivrede Republike Srpske” su saopštili da je predsjednik Konfederacije sindikata Srpske Željko Tepavčević ponovo iznio niz netačnih podataka o finansijskim odnosima ovog mješovitog holdinga i Zavisnog preduzeća Rudnika i termoelektrane /RiTE/ “Gacko”.
U saopštenju je navedeno da Upravu “Elektroprivrede Republike Srpske” ne zanima Tepavčevićeva sklonost krivičnim djelima i sudskim procesima zbog falsifikovanja podataka, između ostalog računa, zbog kojih se u slučaju “Papović” protiv njega vodi sudski postupak.

“Ipak, ovo ukazuje da je logična Tepavčevićeva loša interpretacija međusobnih ekonomsko-finansijskih odnosa jer misli da je i ta računica jednostavna, kao što je bilo jednostavno falsifikovati račune”, smatraju u “Elektroprivredi”.

Iz ovog preduzeća napominju da uvid u potraživanja “Elektroprivrede” i zavisnih preduzeća imaju samo finansijske službe tih firmi, te pitaju ko je izvor lažnih podataka koje plasira Tepavčević i otkuda mu netačne informacije.

“Takođe, postavlja se pitanje ko mu ih tumači, s obzirom na to da nije ekonomske struke?”, upitali su iz “Elektroprivrede”.

Iz “Elektroprivrede Republike Srpske” su istakli da je, kada je riječ o netačnim i paušalnim tvrdnjama koje iznosi Tepavčević, “Elektroprivreda” po tom pitanju već reagovala i dala uvid u egzaktne cifre.

“O potraživanjima Matičnog preduzeća prema RiTE `Gacko` već se izjasnila i
Uprava Rudnika i termoelektrane, čiji je direktor Miodrag Šešlija svojim
potpisom na zapisnik o usklađivanju obaveza i potraživanja na dan 31. decembar 2020. godine između `Elektroprivrede` Trebinje i ZP RiTE `Gacko`, dana 9. februara ove godine prihvatio dug koji RiTE `Gacko` ima prema `Elektroprivredi Republike Srpske` u iznosu od 29.964.273,62 KM”, navedeno je u saopštenju.

Iz “Elektroprivrede Republike Srpske” su saopštili da je za Upravu RiTE “Gacko” ostao sporan iznos duga od 7.206.528,42 KM, te da će to biti jedna od tema sjednice Uprava RiTE “Gacko” i Matičnog preduzeća.

“Podsjećamo da Tepavčević nije član Uprave, niti donosilac odluka u RiTE `Gacko`, niti u Matičnom preduzeću, pa se postavlja pitanje sa kojim ciljem i namjerom konstantno narušava odnose i pokušava da ugrozi ugled najznačajnije kompanije u Republici Srpskoj”, poručili su iz “Elektroprivrede Republike Srpske”.

Izvor: Agencije