Investiciono-razvojna banka Republike Srpske i Garantni fond Srpske uskoro će organizovati prezentaciju novih proizvoda za privrednike u gradu Istočno Sarajevo, dogovoreno je danas u Banjaluci na sastanku gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, direktora IRB-a Srpske Dražena Vrhovca i Garantnog fonda Srpske Radivoja Krčmara.

Iz IRB-a je saopšteno da će privrednici imati priliku da iskažu sve specifičnosti s kojima se susreću u svom poslovanju, a IRB Srpske će predstaviti novu kreditnu liniju iz sredstava Svjetske banke.

“Riječ je o projektu čija vrijednost za cijelu BiH iznosi 56 miliona evra, od čega je 40 odsto ili 22,4 miliona evra namijenjeno za implementaciju u Republici Srpskoj”, navodi se u saopštenju.

Kreditna linija biće namijenjena finansiranju mikro, malih i srednjih preduzeća pogođenih pandemijom, sa padom prometa od najmanje 20 odsto u drugom kvartalu 2020. godine u poređenju sa drugim kvartalom 2019. godine.

Uključena su i mikro, mala i srednja preduzeća u nerazvijenim područjima, novoosnovana preduzeća (start ap) i preduzeća koja su inkluzivna za žene.

IRB Srpske je do sada u privredu istočne regije Republike Srpske investirala više od 510 miliona KM.

prijedor24h