Radovan Čekić, otac djevojčice Biljane, koju je svijet upoznao po ulozi Dare iz filma “Dara iz Јasenovca” izjavio je za Srnu da njegova porodica nije socijalni slučaj kako njega i njegovu porodicu predstavljaju pojedini mediji u Republici Srpskoj i Srbiji, kao i da nikada nije tražio pomoć od bilo koga.

– Novinari nas obilaze i svako piše nešto svoje, a istina je da nikada nisam tražio ništa od bilo koga, nikakvu pomoć, niti sam socijalni slučaj kao što je to sada prikazano. Borim se kao svaka druga porodica i ne trebaju nam kule i gradovi – istakao je Čekić.

Radovan je naglasio da ne želi da se takva slika širi dalje, ističući da je i materijalnu i moralnu podršku već dobio od srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– Zajedno sa svojom kćerkom Biljanom i ostalom djecom glumcima bio sam kod gospodina Dodika, koji nas je ugostio na najljepši način i pružio svaku pomoć, i matarijalnu i moralnu. Tad nam je rečeno da su nam njegova i vrata institucija Republike Srpske uvijek otvorena vrata i hvala im na tome – rekao je Čekić.

Biljanin otac je naveo da je zaposlen, radi i bori se da sa svojom porodicom živi neki skroman život, onoliko koliko se može.

– Imao sam nekih problema o kojima sam pričao gospodinu Dodiku i koji su riješeni. Rečeno nam je da se obratimo šta god je potrebno, da su nam na raspolaganju. Ono što mi je posebno drago jeste da će Bilja dobiti mjesečnu stipendiju i trebalo bi da se narednih dana sastanem sa srpskim članom Predsjedništva i razgovaramo u vezi toga – ispričao je Čekić.

Radovan je poručio da ne želi da se nekim izmišljenim pričama skreće pažnja sa odlične uloge koju je Biljana odigrala u filmu “Dara iz Јasenovca”.

– Neka se istina prenese onakva kakva jeste. Molim sve da budu objektivni, jer sam i ja svima izašao u susret i to ću raditi i dalje – rekao je Čekić.

Autor: SRNA/RTRS