Treća redovna sjednica Skupštine grada Prijedora biće održana sutra, 25. februara. Prema riječima Mirsada Duratovića, predsjednika lokalnog parlamenta, na predloženom dnevnom redu nalazi se 21 tačka.

– Najviše pažnje će privući druga tačka dnevnog reda, a to je Nacrt budžeta grada Prijedora za 2021. godinu. Osim toga, na predloženom dnevnom redu biće i donošenje zaključaka o utvrđivanju Nacrta urbanističkih planova u gradu Prijedoru. Zatim, izvještaj o radu Turističke zajednice grada Prijedora, izvještaji o prikupljenim i utrošenim boravišnim taksama, te izvještaj o radu Fondacije za razvoj Prijedora 2020 – rekao je Duratović.

Odbornici će razmatrati o prijedlogu Odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje sekretara Skupštine grada Prijedora, kao i prijedlogu rješenja o utvrđivanju liste stručnjaka.

– Na dnevnom redu biće i prijedlog Odluke o odgađanju izbora za savjete mjesnih zajednica. Dobili smo dopis od Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS da se izbori za savjete mjesnih zajednica, koji su trebali biti održani krajem marta ili početkom aprila ove godine, odgode najmanje do sredine septembra, zbog situacije u kojoj se nalazimo. Osim toga, biće doneseno još nekoliko odluka o raspisivanju javnih poziva i konkursa, a tiče se popunjavanja upražnjenih mjesta, odnosno predstavnika jedinica lokalne samouprave u školskim odborima Mašinske škole i još nekih osnovnih. Biće raspisan konkurs za popunjavanje jednog upražnjenog mjesta u Odboru za žalbe grada Prijedora, zbog ostavke na tu poziciju jednog od članova – pojasnio je on. Sjednica Skupštine grada Prijedora je zakazana za 10.00 časova.