Kvar na kanalizacionim odvodima u Gimnaziji “Sveti Sava” u Prijedoru saniran je, pa se đaci od sutra vraćaju u učionice, rekao je direktor škole Veljko Janjetović.
“Kvar je juče otklonjen, danas je vršena dezinfekcija školskog objekta i sutra možemo krenuti sa redovnom nastavom”, potvrdio je Janjetović.

On je dodao da su učenici posredstvom razrednih starješina već obaviješteni jer su i prethodnih dana bili u stalnom kontaktu onlajn.

“Ovim putem obavještavamo i učenike i prosvjetne radnike, kao i sve građane Prijedora, da je aktivnost saniranja kvara na kanalizacionim odvodima uspješno završena”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradski štab za vanredne situacije grada Prijedora u utorak, 23. februara, odobrio je izvođenje onlajn nastave u Gimnaziji zbog narušavanja sanitarno-higijenskih uslova za funkcionisanje ove ustanove usljed kvara na kanalizacionoj mreži, a o svemu je bilo upoznato Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

U prijedorskoj gimnaziji nastava u drugom polugodištu odvija se samo u prizemlju zbog oštećenja nastalih u zemljotresu usljed kojih sprat zgrade nije uslovan za izvođenje nastave.

Budući da škola ima 13 odjeljenja, a šest učionica u prizemlju, svih šest odjeljenja iz prve smjene nastavu je pohađalo u učionicama, dok se jedno od sedam odjeljenja druge smjene smjenjivalo na onlajn režimu.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović u više navrata pozivao je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske da učestvuje u sanaciji štete na zgradi prijedorske gimnazije, nakon što je grad neposredno nakon zemljotresa obezbijedio interventna sredstva za intervencije na krovu i dimnjacima.

Izvor: Agencije