Željko Glasnović, hrvatski general i proustaški političar gostovao je u emisiji “Bujica” kod proustaškog voditelja Velimira Bujaneca, te je tamo na poklon dobio rakiju u čuturi na kojoj je pisalo “HOS – Za dom spremni”

Željko Glasnović, hrvatski general i proustaški političar gostovao je u emisiji „Bujica“ kod proustaškog voditelja Velimira Bujaneca, te je tamo na poklon dobio rakiju u čuturi na kojoj je pisalo „HOS – Za dom spremni“.

HOS je bila skraćenica za Hrvatske oružane snage u (NDH), koje su nastale 1944. spajanjem domobranskih i ustaških jedinica, ali i ustaška jedinica u prošlom ratu.

Osim toga, Glasnović je na poklon dobio i ustašku zastavu.

Гласновић је као саборски заступник 2018. године био почасни гост екстремно десне немачке странке НПД, која окупља и неонацисте.

 

Velimir Bujanec učestvovao je u zločinačkim operacijama etničkog čišćenja Bljesak i Oluja.

Fotografisan je u nacističkoj uniformi 1994. godine, s nekoliko drugih fašističkih i rasističkih obilježja u pozadini: NDH zastava i natpis „Za dom spremni“, fotografije Jure Francetića i Rafaela Bobana, ali i poster Ku Klux Klana.

Uhapšen je 2013. godine, a kod njega je pronađen kokain. Nedugo posle toga uhapšen je zajedno s dvojicom dilera i pritvoren zbog optužbe za dilovanje kokaina. Prema optužnici, 2013. godine u više navrata je preprodavao drogu, te je davao prostitutkama u zamenu za seksualne usluge.

Nakon što je proveo mesec dana u pritvoru, nagodio se sa tužilaštvom.

(Večernje novosti)