Začetnik je sportske discipline “Crossfit” u našem gradu. Riječ je o disciplini koju i danas promoviše, posebno mladima. Zdrav način života i fizička aktivnost su posebno bitni u vremenu modernih tehnologija kada većina nas dosta vremena provede ispred kompjutera i pametnih telefona, televizora i game konzola.

Alen je počeo da se bavi bodybuildingom 20.02.2001. godine – pa stoga i ovaj članak o njemu i njegovom radu tokom proteklih 20 godina. Postigao je mnoge uspjehe kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima na polju bodybuildinga. Izdvojiću nekoliko važnijih:

Četiri godine prvak u poluteškoj kategoriji, juniorski prvak Hrvatske 2005. godine, peto mjesto na balkanskom prvenstvu u poluteškoj kategoriji, nekoliko puta u kategoriji za najboljeg sportistu grada Prijedora.

Na polju Crossfita s kojim se bavi od 2015. godine, već naredne 2016. godine ostvaruje zapažene rezultate, gdje od 168 takmičara dolazi u finale i osvaja 7. mjesto, iste godine odlazi u Split na Croatia Throwdown a 2017. i 2018. godine u Banjoj Luci osvaja drugo mjesto te na takmičenju u Varaždinu 2019. godine osvaja prvo. Zatim, 2019. godine sudjeluje na Crossfit Games Open gdje zauzima drugo mjesto u Bosni i Hercegovini a prvo u Republici Srpskoj.

Ove godine, 2021. tačnije u mjesecu martu će se ponovo takmičiti na Crossfit Games Openu.

Vlasnik je i trener u teretani Gym 300, odnosno “Bodybuilding Club 300” koja gaji najdužu tradiciju u gradu na Sani. Svoje začetke bodybuilding ima upravo tu, još u 1987. godini, na adresi Akademika Jovana Raškovića, u samom centru grada, nedaleko od zgrade centralne gradske pošte. Teretena je od 2012. godine u vlasništvu Alena Šakića koji ju je preuredio i prilagodio uslove savremenom dobu.

Ovom prilikom pozivam sve one koji to žele a posebno mlade da se uključe u crossfit ili neku drugu sportsku aktivnost koju nudi, najveća, najsavremenija i najbolje opremljena teretana u Prijedoru – “Bodybuilding Club 300”.

Radimo na sebi i svom zdravlju.

Autor tekstaKristijan Vujčić

FotografijePrivatna arhiva/prijedor24h