Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović, odgovorio je potpredsjedniku RS Ramizu Salkiću nakon što je Salkić obilježio Dan nezaviosnosti BiH 1. mart u Banjaluci.

Ramiz Salkić, bezuspješno pokušava da popravi rejting partije iz koje dolazi, pa se ovaj put dosjetio da u Banjaluci priča o tzv. Danu nezavisnosti. Mi u Banjaluci nemamo problem s tim da Salkić ratuje u svojoj glavi i dalje, da se svađa sam sa sobom, samo ću ga i ovaj put podsjetiti da živi u RS i prima platu od Republike Srpske – rekao je Vidović.

On je poručio potpredsjedniku RS Ramizu Salkiću da slobodno može da obilježava šta hoće, ali ne može i neće nikad uspjeti u namjeri da bilo kome u RS nametne 1. mart kao bilo šta važno.

– Niste ni tad uspjeli da nametnete Srbima svoju volju, pa nećete ni sad, bez obzira što se neprestano žalite međunarodnoj zajednici koju imate na svojoj strani. Priča o Danu nezavisnosti BIH je čista obmana. Republika Srpska danas, 28.februara slavi 29 godina od donošenja prvog Ustava Republike Srpske i to je jedina istorijska činjenica o kojoj se ovih dana može govoriti – kazao je Vidović.

Izvor: Srpskainfo