Dok ne izgradite sa nekim zdravu i stabilnu vezu, nije na odmet imati prijatelja sa kojim se možete povremeno upustiti u vezu bez obaveza. Osim što vam je sva zabava zagarantovana, nećete morati da razmišljate o tome da li sa datom osobom imate iste poglede na svijet i planove za budućnost.

Međutim postoje pravila za ovakve vrste bliskosti, kako niko u cijeloj priči ne bi bio povrijeđen.

ODABERITE ZA DATU ULOGU NEKOG KO JE DOVOLJNO ISKREN

Osoba koju ste odabrali da bude vaš – prijatelj sa povlasticama, mora da bude neko kome vjerujete i ko je iskren prema vama. Važno je da sve možete da kažete jedno drugm, u slučaju da jedno od vas dvoje krene to što se između vas dešava da shvata kao stvarnu vezu. Takođe ako u bilo kom trenutku neko od vas želi da završi s ovakvim načinom viđanja, to mora da bude opcija koja vas neće koštati prijateljstva.

JASNO ISTAKNITE ŠTA VAM SE DOPADA PRILIKOM SEKSA

Osnovni razlog zbog kog imate prijatelja sa povlasticama je taj što želite vrhunski seks. Zašto biste se onda zadovoljavali prosjekom? Kažite zato jasno i glasno šta volite a šta vam ne prija kako bi seks oko kog se sve vrti imao priliku da bude nevjerovatan.

BUDITE U SVOM NAJLJEPŠEM IZDANJU KADA STE SA NJIM

Iako je riječ o odnosu dvoje prijatelja to ne znači da treba da se pojavite na dogovorenom mjestu sa masnom kosom i neizdepiliranim nogama. Iako niste u vezi, sa seksom na stolu, treba da se pobrinete da budete privlačni osobi sa kojom se upuštate u vezu bez obaveza.

BUDITE SIGURNI DA STE EMOTIVNO SPREMNI ZA TO

Ne dozvolite sebi da olako shvatite vezu bez obaveza. Ako niste u stanju da odvojite u svojoj glavi čin seksa i bliskost sa datom osobom, onda ne bi trebalo da se upuštate u ovakvu avanturu. Veze bez obaveza su upravo to, veze u kojima ne postoje dublja osjećanja, već samo seks.

NE PRAKTIKUJTE SPAVANJE KOD NEJGA NAKON SEKSA

Prespavati kod nekog znači sklupčati se uz njega nakon seksa i uživati u njegovom zagrljaju do jutra. Ako ne želite da se za nekog vežete emocionalno, spavanje kraj prijatelja sa povlasticama je nešto što treba da izbjegavate. Nakon seksa, poželite mu laku noć i napustite njegov stan.

BEZ MAŽENJA

Maženje je čin koji podstiče intimnost. Iako se predigra podrazumijeva kako biste bili zagrijani za seks, maženje nakon toga je nešto što ne bi trebalo da praktikujete. Ako želite da stvari među vama budu jednostavne, suzdržite se da mu ne prolazite prstima kroz kosu i da ga nežno milujete nakon vrhunca.

Izvor: ATV