Ukoliko se ispostavi da je ministrica Turković primila vakcinu u Hrvatskoj to će predstavljati pravi politički skandal. Posebno iz razloga što je Turković dio izvršne vlasti i što se morala solidarisati s građanima kojim ta ista izvršna vlasti do danas nije uspjela osigurati vakcine.

Sve su glasnije priče kako je ministrica spoljnih poslova BiH Bisera Turković nedavno primila prvu dozu vakcine protiv korona virusa u susjednoj Hrvatskoj, piše PRESS.

Turković, kao što je poznato od ranije, pored bosanskohercegovačkog državljanstva ima i državljanstvo Republike Hrvatske. U susjednoj zemlji ministrica spoljnih poslova BiH, prema izjavi o imovinskom stanju, a koju je ličnu popunila, u svom vlasništvu ima stan u Zagrebu.

U političkim krugovima već danima se spekuliše kako je Turković iskoristila državljanstvo Republike Hrvatske kako bi primila vakcinu protiv korona virusa jer jednostavno nije mogla čekati da nesposobna vlast u Bosni i Hercegovini nabavi vakcine.

Treba podsjetit kako je Bisera Turković dio te nesposobne vlasti s obzirom na to da pred dužnosti ministrice spoljnih poslova BiH obavlja i dužnost podpredsjedavajuće Savjeta ministara BiH.

Portal PRESS kontaktirao je ministricu Turković s porukom da namjeravaju objaviti informaciju o tome da je primila vakcinu protiv korona virusa u Hrvatskoj. Od ministrice Turković, prije objave ovog teksta, jasno su tražili da demantuje navode o vakcinisanju u Hrvatskoj, međutim ona je to odbila.

Izvor: ATV