Odbrana samozvanog nastavnika glume Miroslava Mike Aleksića predložila je sedam svjedoka od kojih su neki već saslušani.

Nakon što su saslušane sve žrtve koje su Aleksića prijavile za silovanje, odnosno za seksualno uznemiravanje, a potom i svjedoci djevojaka, izjave pred tužiocem počeli su da daju i svjedoci odbrane. Do sada je saslušano pet svedoka tri u četvrtak, dva juče, a očekuje se da će dva preostala biti saslušana u ponedjeljak. Najava Aleksićevog advokata Zorana Jakovljevića da će odbrana imati više stotina svedoka pokazala se netačnom.

– Odbrana je predložila sedam svjedoka. Riječ je o četiri bivša polaznika ili polaznice Mikine škole, dvije majke polaznika i o logopedu – kaže izvor Blica.

Kod spomenutog logopeda Miroslav Aleksić i njegova supruga Biljana Mašić slali su učenike škole koji su imali problem s izgovorom i dikcijom. Takođe, riječ je o osobi koja je angažovana na Fakultetu dramskih umetnosti, ali sagovornik nije znao da kaže o kakvom aranžmanu je riječ.

Budući da nema mnogo svjedoka odbrane, očekuje se da svi oni budu saslušani već do ponedjeljka.

Psihološko vještačenje djevojaka takođe je završeno ove nedjelje, pa ako sve bude išlo po planu, očekuje se da za najkasnije nekoliko mjeseci bude podignuta optužnica.

Najkasniji rok do kada tužilaštvo treba da podigne optužnicu je 17. jul, kada ističe tačno šest mjeseci od Aleksićevog hapšenja.

– Sudeći po tempu po kojem tužilaštvo sprovodi istragu, očekuje se da se ona okonča i prije jula – dodaje sagovornik.

Inače, Aleksić se tereti za ukuno 19 krivičnih djela – 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu ukupno deset oštećenih, od kojih je jedna bila maloljetna.

Ostale djevojke je napadao, kako se sumnja, i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva.

Podsjetimo, Miroslav Mika Aleksić uhapšen je sredinom januara nakon što ga je pet djevojaka koje su pohađale časove glume u njegovoj školi prijavilo za silovanje i seksualno zlostavljanje. Na dan njegovog hapšenja u Blicu je objavljena ispovijest hrabre glumice Milene Radulović koja je prvi put javno ispričala da ju je Aleksić silovao nekoliko puta. Prvi put bilo je kada je imala samo 17 godina!

Aleksić je nakon privođenja više puta sproveden kod tužioca. Prvi put u januaru ove godine, kada je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi. Aleksić je zatim ponovo saslušan u tužilaštvu, a po prijavama još pet djevojaka koje su ga naknadno prijavile za seksualno zlostavljanje.

Izvor: Srpskainfo