Rafa ili Rodžer, Zvezda ili Partizan, Real ili Barsa, ta rivalstva padaju u drugi plan. Ono što je Majkl Džordan za košarku, to je Novak za tenis. Dobro jutro šampione, srećan ulazak u ISTORIJU.

Novak Đoković je prestigao Rodžera Federera po broju sedmica na vrhu ATP liste i ukupno je proveo 311. sedmicu na prvom mjestu.

Novak se bori za još dvije Grend slem titule da bi se izjednačio sa Nadalom i Federerom. On ima 18, oni 20. Ali s obzirom na to u kakvoj je formi, možemo se nadati i da taj rekord padne u ovoj godini i da Srbin postane najbolji teniser svih vremena.

Nadal se bori sa povredama, Federer sa godinama, a ruku na srce, od teniskog podmlatka niko nema ni približnu šansu da dostigne ove brojke. Srbin će postati NAJBOLJI SVIH VREMENA.

Ova brojka govori da je Đoković proveo na prvom mjestu skoro šest godina.

Ko može da ga ugrozi?

Federer je proveo 310 sedmica na vrhu u svojoj samostalnoj eri dok su stasali Nadal i Đoković. Danas, Federer izbjegava mnoge turnire zbog povreda, a i zbog godina. Švajcarac slavi 39. rođendan, nalazi se na šestom mjestu ATP liste sa 6.630 bodova, skoro duplo manje od Novaka. Njegovi dani su može se reći odbrojani, iako je sigurno da neće odustati tako lako od US Opena gdje bi mogao ugrabiti 21. Grend slem titulu.

A ono što je najvažnije za Novaka, iza njega na vječnoj listi su igrači koji već dugi niz godina nisu na teniskom terenu.

SEDMICE KAO BROJ 1

Novak Đoković 311

Rodžer Federer 310

Pit Sampras 286

Ivan Lendl   270

Džimi Konors  268

Svim srcem se nadamo da će Novak ovu godinu završiti i kao najtrofejniji teniser svijeta. Pred njim su Rolan Garos, US open i Vimbldon. Mada, sasvim je sigurno da mu rival neće biti Nadal kojem ne odgovara tvrda podloga osim turnira u Parizu. Opasnost mu predstavlja mladi Danil Medvedev koji igra nevjerovatno, kao i Dominik Tim. Ne treba zanemariti i mladog Stefanosa Cicipasa, ali poznavajući Đokovićevu želju da bude najbolji svih vremena, to će biti sasvim dovoljno od talenta mladih tenisera.

Kada su u pitanju titule, Rodžer Federer ima 103Nadal 86, a Novak 82. Opet napomenimo da Federer karijeru privodu kraju, a da su pred Novakom sigurno još tri godine igre na najboljem nivou. Tako da taj zaostatak od 20 titula neće biti preveliki izazov.

Dobro jutro i hvala ti!